top of page

Byg fundamentet for foreningssamarbejde

Det er vigtigt at tro på, at det godt kan lade sig gøre, når man går i gang. I starten kan man måske godt tvivle på, om det overhovedet er muligt, men det er det. Det handler bare om at finde stedet og opgaven, der passer til den unge. Det er vigtigt, at vores unge også får muligheden for at gøre en forskel for andre og deltage som frivillige i foreningslivet. I det mindste gøre forsøget og se, om det er er noget for dem. Det har virkelig været en øjenåbner for både vores unge og for os undervisere. - Underviser, STU

Du skal nu til at bygge fundamentet for foreningssamarbejdet. Du finder her information om, hvordan du kommer i gang med at kontakte foreninger og får opbygget et netværk af foreninger som dine unge kan komme ud i frivilligpraktik hos.

Find foreninger og frivilligopgaver

 

Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, når man skal i gang med at afsøge, hvilke foreninger man kan være frivillig i. Her er mulighederne mange og mange flere, end vi kan komme rundt om her.

I redskabet Sådan finder du foreningerne bliver du guidet til, hvordan du kommer i gang med finde foreninger i lokalområdet, som I kan samarbejde med og hvem, der kan hjælpe dig til at komme i kontakt med fx det lokale frivilligcenter.

For både dig og den unge kan det være rart at få en idé om, hvilke typer af frivilligt arbejde man kan udføre og hvor. Redskabet Frivilligluppen viser, hvilke frivilligopgaver der er inden for forskellige områder. Frivilligluppen kan også bruges til en snak om interesser, motivation og forudsætninger i forhold til at finde en frivilligopgave, som passer til den enkelte unge.

Har du brug for et dialogreskab, hvor du sammen med den unge eller en kollegaer undersøger foreningslivet og finder frivilligopgaver, så du har nogle konkrete forslag, når du kontakter en forening, så kan du bruge Find succesoplevelser i usynlige frivilligopgaver.

REDSKABER

Sådan finder du foreningerne
pdf

Find succesoplevelser i usynlige frivilligopgaver 
pdf

REDSKABER

Frivilligluppen
pdf

REDSKABER

Opstart af foreningssamarbejde

 

Når du skal til at tage kontakt til foreningerne efter at have lavet research og talt med de unge om deres interesser og motivation, så kan du med fordel bruge Tjeklisten til første kontakt med forening.  Redskabet guider dig gennem din første samtale med en forening, så du er godt forberedt på deres spørgsmål og får spurgt ind til vigtig information, som skal ligge til grund for konkrete aftaler og de næste skridt i samarbejdet.
Foreningskataloget kan give dig overblik over dine nuværende og potentielle samarbejder, så du forenkler det koordinerende foreningsarbejde for dig selv og bevarer overblikket.

Tjekliste til første foreningskontakt

word

REDSKABER

REDSKABER

Foreningskatalog

word

For nærmere information kontakt Sammenslutningen af Unge Med Handicap på mail sumh@sumh.dk

bottom of page