VI SØGER FLERE FRITIDSGUIDER

Mange børn med særlige behov drømmer om at gå til en fritidsaktivitet på et helt almindeligt hold sammen med børn, der deler deres interesser. Ofte kan det sagtens lade sig gøre med en lille, men nærværende støtte. Som fritidsguide kan du være den støtte, der får fritidslivet til at fungere for et barn med særlige behov.

Hvad laver en fritidsguide?

En fritidsguide er brobygger for børn med særlige behov, deres forældre og fritidslivet. Fritidsguiden indgår i et guideforløb med en familie, hvor formålet er at give barnet gode oplevelser i fritiden.

Som fritidsguide løser du tre opgaver:

  • Du snakker med familien om fritidsaktiviteter og barnets interesser og udfordringer.
  • Du hjælper familien med at finde en god fritidsaktivitet i lokalområdet og tager kontakt til trænere for at finde ud af, om holdet passer til barnet.
  • Du tager med barnet til fritidsaktiviteten i opstartsperioden, og hjælper barnet med at føle sig godt tilpas.

Et fritidsguideforløb varer ca. 2-4 måneder, hvor du skal regne med at bruge 2-3 timer om ugen. Til gengæld kommer du tæt på et barn og får mulighed for at motivere og følge barnet gennem op- og nedturene i starten på noget helt nyt. Du kan dermed gøre en stor forskel og give et barn større selvtillid gennem gode fritidsoplevelser.

Du får selvfølgelig relevante kurser og mulighed for supervision og sparring. Og så får du masser af praktisk erfaring med frivilligt socialt arbejde til dit CV!

Hvorfor er det vigtigt?

Kan du huske, hvordan det var at score dit første mål til håndbold? Eller at du engang var på en spejderlejr, som stadig får dig til at smile ved tanken om oplevelsen? Måske gik du til teater, springgymnastik eller noget helt tredje sammen med gode venner? De ting vi laver i fritiden er vigtige – en aktiv fritid giver oplevelser, venskaber og mulighed for at dyrke lige præcis dét, som vi hver især brænder for sammen med andre.

Hvis et barn har et usynligt handicap (f.eks. ADHD, autisme eller angst) et syns- eller hørehandicap eller fysiske udfordringer, så kan både barn og forældre opleve, at fritiden er svær og uoverskuelig. Nogle gange har forældre til børn med handicap mindre overskud i hverdagen. Andre gange vil børnene helst ikke have deres forældre med, selvom de har brug for hjælp og støtte til at komme i gang – for de andre børn kan jo sagtens deltage på egen hånd.

Derfor går mange børn med handicap og diagnoser glip af en aktiv fritid. Det kan du være med til at lave om på! Så send os din ansøgning med det samme!

Hvem er du?

Alle kan blive fritidsguider! Det vigtigste er, at du er nærværende og stabil i den periode, hvor du guider et barn. Du behøver ikke være ekspert i handicap og diagnoser, men du skal være nysgerrig, og have lyst til at engagere dig i barnet og familien, og stille spørgsmål og lære barnet at kende.

Du kan blive fritidsguide for børn, der bor i Furesø, Gentofte, Fredensborg, Rudersdal eller Høje Taastrup Kommune. Det er ikke et krav, at du selv bor i én af de ovennævnte kommuner.

Kontakt os og hør mere