Værktøjer


Værktøjer

I projekt Fælles om Fritiden har vi anvendt en række forskellige værktøjer f.eks. samtaleredskaber, øvelser o.lign. Nogle har SUMH selv udviklet, mens andre er værktøjer eller viden, som andre organisationer eller virksomheder står bag. Læs mere om hvert enkelt værktøj herunder.

Værktøjerne kan bruges af både frivillige, forældre, foreningsledere, trænere og instruktører.

FRITIDSLUPPEN: Hent Fælles om Fritidens Fritidslup her.

VIDENS- OG VÆRKTØJSBOKS: Boks med informationskort om handicaps, diagnoser og kroniske sygdomme. Fokus er på pædagogiske pointer og tekniske kompensationsmuligheder ift. inklusion. Derudover er der case-historier og beskrivelser af styrkerne ved at have foreningsdeltagere med handicap og diagnoser. Brug kortene som samtaleredskab og til at få ny viden. En digital version af boksen findes her – det er også muligt at købe et fysisk eksemplar i æske, kontakt sumh@sumh.dk for nærmere information: Videns-og værktøjsboks

INKLUSIONSLEGE: Her får du en guide til en række øvelser, der sætter fokus på, hvordan børn og unge kan bidrage til et rummeligt fællesskab: Guide til inklusionslege

HANDICAPIDRÆTTENS VIDENSCENTER: Handicapidrættens Videnscenter arbejder for, at mennesker med handicap får mulighed for at deltage i arbejdsliv, idræt og fritidsaktiviteter efter eget valg og websitet www.handivid.dk er fyldt med spændende forskning og viden herom. Alt materiale udlånes gratis.

ALLE MED: Danske Skoleelever, SUMH og Danske Handicaporganisationer har udviklet hjemmesiden www.allemed.dk, som handler om inklusion i folkeskolen. Denne viden er også nyttig i fritiden og på siden er der information og råd til, hvad du som kammerat kan gøre for, at børn med handicap, diagnoser og kroniske sygdomme føler sig som en del af fællesskabet.