VÆRKTØJSKASSEN


VÆRKTØJSKASSEN

SUMH har udviklet en række værktøjer og redskaber, som kan bruges til at styrke børn og unge med handicaps foreningsaktivitet som deltagere eller som frivillige. Vi tilbyder også workshops og oplæg, hvor vi introducerer jer til de forskellige redskaber.

Kontakt os og få mere information.

Du finder en samlet oversigt over værktøjer i menuen under “Værktøjskassen”.

Hvad skal jeg gå til?

Mangler du et overblik over, hvad man kan gå til som barn og ung, og har du brug for at vide, hvad der forventes af dig indenfor en bestemt fritidsaktivitet? Mangler du inspiration til at tale med et barn eller en ung om, hvor bred viften af fritidsaktiviteter egentlig er – ud over de klassiske aktivitetstilbud som spejder, svømning og fodbold?

SUMH har udviklet “Fritidsluppen”, som giver dig overblik over 71 forskellige fritidsaktiviteter indenfor kreative aktiviteter, vandsport, natur og dyr, fordybelse, rytmiske aktiviteter boldspil, motion og styrke og kampsport. Fritidsluppen hjælper dig også til at få overblik over, hvad man kan forvente sig af hver enkelt aktivitet i forhold til særlige behov. Fx om samspil og holddeltagelse er et krav, om der er mulighed for individuel deltagelse m.m. Du finder fritidsluppen her.

Fritidsluppen henvender sig især til: fritidsguider, børn, unge og deres forældre

Når du vil arbejde med tilgængelighed

God tilgængelighed kræver omtanke og accept af at alle skal kunne deltage ligeværdigt i et fællesskab. Men det behøver ikke være dyrt eller kompliceret at arbejde med tilgængeligheden i en forening eller et andet frivilligt fællesskab. God tilgængelighed handler om hvordan vi kommunikere med hinanden, det sociale samspil i mellem os, hvordan vi pædagogisk tilrettelægger aktiviteter og hvordan vi indretter de fysiske rammer. God tilgængelighed kommer alle børn og unge til gode, og det kan således gavne hele fællesskabet, at sætte fokus på det.

SUMH har udviklet værktøjskassen “Fællesskaber for Alle”, som giver dig en introduktion til, hvordan du arbejder med tilgængelighed i forhold til forskellige handicapgrupper.

Redskabskassen finder du her.

“Fællesskaber for alle” henvender sig især til: frivillige i foreningslivet

Vil du sætte fokus på det gode fællesskab?

Hvordan sikrer man, at mangfoldighed og tilgængelighed bliver et fælles projekt, og ikke blot en indsats som en enkelt træner eller leder føler ejerskab over? SUMH har arbejdet med inklusionslege som redskab til at sætte fokus på forskellighed og skabe refleksion over hvordan alle har et medansvar for at skabe god trivsel og accept af forskellighed. Hvis du ønsker at lave en aktivitet der skaber debat og reflektion over det ghode fællesskab, kan du tage udgangspunkt i vores guide til inklusionslege, som du finder her.

Guide til inklusionslege henvender sig til undervisere, frivillige ledere m.fl. med aktivitetsansvar.