Hvad kan man gå til?


Hvad kan man gå til?
Inspiration til nye fritidsaktiviteter som matcher dit barns behov

At finde den rette fritidsaktivitet er svært for alle børn og unge. Mange gange skal man prøve mange forskellige ting af, og ofte vil man skifte interesser gennem barndommen. Når man har særlige behov, kan man somme tider have ekstra svært ved at forestille sig, hvilke fritidsaktiviteter som er relevante og mulige, og hvad man egentlig skal kunne for at deltage.

Mangler du et overblik over, hvad man kan gå til som barn og ung, og har du brug for at vide, hvad der forventes af dig indenfor en bestemt fritidsaktivitet? For eksempel, om aktiviteten er en holdsport, eller bygger på den individuelle præstation? Mangler du inspiration til at tale med et barn eller en ung om, hvor bred viften af fritidsaktiviteter egentlig er – ud over de klassiske aktivitetstilbud som spejder, svømning og fodbold?

SUMH har udviklet “Fritidsluppen”, som giver dig overblik over 71 forskellige fritidsaktiviteter indenfor kreative aktiviteter, vandsport, natur og dyr, fordybelse, rytmiske aktiviteter boldspil, motion og styrke og kampsport. Fritidsluppen hjælper dig også til at få overblik over, hvad man kan forvente sig af hver enkelt aktivitet i forhold til særlige behov. Fx om samspil og holddeltagelse er et krav, om der er mulighed for individuel deltagelse m.m.

Fritidsluppen finder du her

Hvordan finder jeg konkrete tilbud i mit lokalområde?

Din kommunes hjemmeside vil som regel have en oversigt over foreninger i lokalområdet. Du kan også tage kontakt til dit lokale frivilligcenter, som vil have et godt kendskab til lokalområdets foreningsliv.